Hvad du skal passe på når du lejer bil i sommerferien

Hvis du ligesom så mange andre danskere skal sydpå i sommerferien, så går du måske med planer om at leje en bil på ferien, så du og familien kan komme rundt og opleve noget.

Det er efterhånden blevet rigtig nemt og hurtigt at booke sin lejebil over nettet – men man skal passe på, både før og efter at man lejer bilen, da der er nogle faldgruber som man kan ryge i.

Vi vil i dette indlæg komme med nogle gode råd og tips, så du er godt forbedret når du lejer en bil i ferien.

Vi vil komme nærmere ind på nogle af disse emner:

-            Forsikring

-            Kilometer

-            Aldersgrænse

-            Inden du lejer bilen (når du ankommer)

-            Aflevering af bilen

Forsikring

Når du lejer bil i Danmark hos nogle af de anerkendte biludlejningsselskaber, så er der som udgangspunkt altid fuld kasko forsikring på bilen, og ingen eller meget lav selvrisiko.

Det kan dog nemt forholde sig anderledes ved leje af bil i udlandet, så det er om at tjekke godt og grundigt op på dette, inden du skriver under på lejekontrakten – da det hurtigt kan gå hen og blive en dyr affære hvis uheldet skulle være ude.

Er selvrisikoen for høj, så tjek evt. hvor meget det vil koste at tegne en ekstra forsikring, som vil bringe den ned.

Er forsikringsforholdene ikke til at finde ud af, eller for ringe – så find en anden biludlejning.

Kilometer antal

Har du planer om at køre langt i bilen under din ferie, så er det vigtigt at du tjekker om bilen inkluderer fri kilometer. Hvis ikke den gør, kan det nemlig hurtigt gå hen og blive meget dyrere og leje bilen – da der typisk vil blive pålagt x antal kroner pr. kørt kilometer, over fx 700 kilometer eller lignende.

Aldersgrænse

Afhængig af hvilken type bil du har tænkt dig at leje på ferien, så kan der være krav til alderen.

Vil du gerne leje en dyrere eksklusiv bil, så kan du forvente at minimumsalderen er fx 21 eller 23 år, så husk at tjekke dette hvis du stadig er ung.

Hos biludlejningen

Når du ankommer hos biludlejningen så er der nogle huskeregler som er gode at kunne, så du er sikker på at du ikke bliver snydt.

Tjek nogle af følgende punkter:

-            Læs lejekontrakten grundigt igennem

-            Hvis bilen går i stykker eller du har et uheld – hvordan hjælper udlejningsfirmaet så?

-            Tjek for ridser og buler og gå bilen igennem grundigt med udlejer inden du skriver under på lejekontrakten. (tag evt. billeder som bevis)

-            Er der det fornødne sikkerhedsudstyr i bilen? Advarselstrekanter, mm.

-            Benzin: leveres bilen med tom tank eller fuld?

Når du afleverer bilen

Du har forhåbentligt haft en god ferie og bilen har virket uden problemer.

Når du afleverer bilen tilbage til udlejningsfirmaet så gå den igennem med udlejer endnu engang, og er alt som det skal værre – så få dokumentation/underskrift på at alt er i orden, så de ikke efterfølgende kan komme og sige noget andet.

Tjek ligeledes at benzin forbruget er leveret tilbage som aftalt – da nogle udlejningsselskaber godt kan finde på at snyde her, da de tanker benzinen på eget værksted til højere liter priser.

Aflevere du bilen tilbage på fx en søndag eller anden helligdag hvor kontoret er lukket, og du skal smide nøglerne i fx en postkasse – så sørg for at tag billeder af bilens stand ved aflevering, hvis der skulle ske noget med bilen imellem tiden.

Du kan leje din bil til ferien og finde mere information hos: www.Billeje.info