Sommerhusudlejning i Danmark

I Danmark findes der ca. 36.000 sommerhuse, som bruges til sommerhusudlejning i kortere eller længere perioder. I højsæsonen er disse booket ca. 99%, hvilket jo nok er så tæt på 100%, som det er praktisk muligt at komme. Ud fra dette må man nok konkludere, at der er et kæmpe marked for at udleje sommerhuse, og dette betyder selvfølgelig, at priserne er relativt høje.

Der er dog flere måder at spare penge på ved sommerhusudlejning. Den første og nemmeste måde er at leje sommerhuset uden for højsæsonen. Man kan typisk få et sommerhus til næsten 1/3 del af prisen, hvis du lejer det i lavsæsonen kontra højsæsonen. Hvis man skal benytte sig af dette besparingspotentiale, er man til gengæld nødt til at lægge ferie mv. i lavsæsonperioden, hvilket ikke alle er villige til. Hvis det ikke betyder så meget for dig og din familie, hvornår i holder ferie, så er lavsæsonen altså den bedste mulighed for at spare penge.

En anden mulighed er at benytte sommerhusudlejning fra private. Der er nemlig en del mennesker, som udlejer deres sommerhus privat, og dette betyder, at du her kan være heldig at finde både specielle og anderledes sommerhuse, som nogle gange udlejes billigere, end hvis du skulle leje det via et bureau. Dog kan man være heldig at finde bureauer, som tilbyder udlejning af sommerhuse med rabat, og her kan man finde et større udvalg af billige sommerhus på ét sted. Et eksempel på dette er Bornferie sommerhusudlejning, der udlejer sommerhuse på Bornholm.

Den sidste mulighed er at leje et stort luksus sommerhus. Ja du læste rigtigt! Et stort luksus sommerhus har ofte plads til 16 personer eller mere, og hermed kan man gå sammen flere familier eller vennepar, og så bliver prisen pr. person mindre. Faktisk kan man nogle gange få et stort og lækkert luksus sommerhus med spa, sauna og swimmingpool til en billigere pris pr. person end ved at leje et ganske almindeligt sommerhus, som ikke har noget som helst ud over det sædvanlige.  

Til venstre i menuteksten kan du finde sommerhuse i forskellige dele af landet, som bruges til sommerhusudlejning via egne hjemmesider, og her kan man altså være heldig af finde nogle rigtige "guldkorn". Ligeledes kan du finde links til luksus sommerhuse med plads til mange personer, eller du kan læse mere via linket om et stort luksus sommerhus til leje i Danmark, som er et godt eksempel på det ovenfor forklarede.

Finder du alligevel ikke det perfekte sommerhus, så kan du finde private sommerhusejere, som udlejer et sommerhus i Danmark via dette link.